Janine Kitzen opnieuw het theater in met Il Mio Sogno

FB4_Il_Mio_Sogno_Corporate_Identity_Lettergebruik_JPG

Sopraan Janine Kitzen staat op donderdag 1 maart met haar eigen voorstelling Il Mio Sogno op het podium van het gloednieuwe theater in Kerkrade. De voorstelling is een unieke muzikale avond waarin Janine speels laveert tussen klassieke opera’s en tijdloze musicals. Met Il Mio Sogno – vrij vertaald ‘Mijn Droom’ – vertelt ze, samen met verschillende gastmuzikanten, het uiterst persoonlijke verhaal van haar muzikale ontwikkeling; van Puccini naar Phantom Of The Opera.

‘Muziek is voor mij, net als voor veel mensen, de universele taal van het hart,’ zegt Janine over Il Mio Sogno. ‘Die passie en liefde wil ik overbrengen door het publiek mee te nemen in mijn eigen droomwereld. Een droom waarin muziek en theater tot een diepere laag van bewustzijn doordringen.’ Il Mio Sogno is een vervolg op een eerdere, zeer succesvolle, productie die ze in 2016 in de Maastrichtse Bonbonnière neerzette. ‘Dat ik dit nu in mijn eigen geboortestad mag doen is een droom die uitkomt en geeft het geheel voor mij een extra dynamiek.’

Gastoptredens
Janine Kitzen stelde de voorstelling zelf samen, maar staat niet alleen op het podium. Onder meer de gelauwerde Letse bariton Agris Hartmanis en de Mexicaanse tenor Antonio Rivera vergezellen haar tijdens de avond op het toneel. Het 12-koppige orkest staat onder leiding van de Spanjaard Txemi Etxebarria. Het duo Bram de Beul en Irina Yakousheva dansen en de regie ligt in handen van Nynke van den Bergh.

Janine Kitzen
De uit Kerkrade afkomstige Janine Kitzen (39) heeft nationaal en internationaal furore gemaakt als opera- musicalzangeres. In 1998 brak ze landelijk door toen ze als winnaar uit de bus kwam bij het televisieprogramma Una Voce Particolare. Daarna speelde ze tal van belangrijke rollen in onder andere Andrew Lloyd Webbers The Phantom of the Opera bij Joop van den Ende Theaterproducties en Mozarts Don Giovanni. De laatste jaren wordt de in Maastricht wonende zangeres vaker gevraagd om onder andere in Italië concerten te geven. In december 2017 trad ze, op verzoek van president Nana Akufo-Addo, op tijdens een prestigieuze awardshow in Ghanese hoofdstad Accra. Tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours (WMC) verzorgde Janine Kitzen in een vol Parkstad Limburg Stadion de sluitingsceremonie die wereldwijd live werd gestreamd.

Kaarten zijn verkrijgbaar via plt.nl.